Radics Anikó - Blog - Travel Diary: Anglia - London, Kew Gardens, Seven Sisters

2018. 4. 23. - Blog - Utazok

Travel Diary: Anglia – London, Kew Gardens, Seven Sisters

A 2018-as kis “ezt mindenképpen tedd meg az évben” listámon szerepel többek között az is, hogy utazzak sokat, és látogassak el legalább 2 új országba. Egyet most már ki is pipálhatok, április 5.-én ugyanis elindultunk felfedezni Anglia egy kis szegletét. : )

Az ötlet onnan jött, hogy a szívem egyik kis darabkája, a legeslegjobb és egyetlen barátnőm januárban Angliába költözött pár hónapra. Megbeszéltük, hogy muszáj kilátogatnunk egyszer hozzá, hiszen a heti egyszeri találkozóknak lőttek… így repülőre szálltunk, és meg sem álltunk Stratfordig. : ) Nagyon tartalmas 4-5 nap volt ez, rengeteg kilométert tettünk a lábunkba, igyekeztünk a lehetőségekhez mérten minél több dolgot felfedezni, és magunkba szippantani azt a jó kis brit atmoszférát. Sikerült!

1.nap

A hajnal 6-os felszállás sem tántorított el minket a kalandoktól, az első napot is sikerült egy 13 km-es sétával zárni. Az első állomásunk Notting Hill volt, ami tulajdonképpen egy teljesen hirtelen ötletként jött. Kis vágyam volt, hogy egyszer ellátogassak a pasztell házak rengetegébe… térképnézegetés közben pedig rájöttünk, hogy viszonylag közel van, így kötelező program lett. Egy kis kincsesláda az egész, csodásan rendezettek a házak, a kis színes homlokzataikkal, ajtajaikkal, növényeikkel együtt. Látogassatok el Ti is Notting Hill-be egy kis meséért, ha arra jártok!

Miután kigyönyörködtük magunkat, továbbsétáltunk a kensingtoni Whole Foods Market-be, ahol igazából végig tátott szájjal közlekedtünk… könyörgöm, valaki nyisson egyet Magyarországon! Temérdek különleges gyümölccsel, zöldséggel, és mindenféle finom, egészséges étellel találkoztunk… és jó párat be is zsebeltünk. Nagyon nagy a választék, és – bár nyilván vannak drágább árkategóriájú élelmiszerek is – elérhető árakon kínálják mindezt. Off topic: nem csak a Whole Foods Market-ben ez a helyzet… a legkisebb Tesco-ban is találni csupa jó, egészséges, különleges étrenden lévőknek is megfelelő élelmiszereket, nem irreális áron… egy példa, amin azóta is “ki vagyunk akadva”, az a juharszirup, amit általában 1 fontért lehet kapni. A Whole Foods Market-ben megvásároltuk a kis ebédünket, amit kellemesen el is fogyasztottunk a Hyde Park-ban. Onnan pedig ellátogattunk a Baker Street 221B-be. Ha Sherlock Holmes rajongóként olvasod a bejegyzésem, akkor jól tudod, hogy mi található ott! : ) Nagyon sokat sétáltunk érte, majd 2 percet töltöttünk ott, de olyan jó érzés volt…

2. nap

Növény-megszállottként iszonyatosan vártam, hogy megnézzük milyen is az a richmondi Kew Gardens botanikus kert! Miután leszálltunk a metróról, azért betértünk még egy nagyon british kis kávézóba, a Kews House-ba. Ittunk egy-egy finom flat white-ot, és elkezdtük a barangolásunkat a növények kis világába… egészen estig meg sem álltunk, ezen a napon is sikerült 12 km-t sétálnunk. Persze a helyi galériában pont egy botanikus illusztrációkról szóló kiállítás volt… igen, alig lehetett kiráncigálni onnan! Mesenap volt ez is sok kaktusszal, pálmával, fenyővel, egyéb növénnyel, piknikezéssel, és nagyon sok boldogsággal együtt.

3. nap

Igazi kalandok tekintetében a harmadik nap volt egyben az utolsó napunk is. Ellátogattunk a Seven Sisters Nemzeti Parkba megcsodálni a fehér sziklákat és meghallgatni a tengert. A képekhez képzeljétek el a sirályok hangját, a tenger halk morajlását, és a kicsit sós levegőt… amerre pedig ellátunk, pasztell színekben, nyugodtan pihent minden. Mi csak sétáltunk és sétáltunk, összesen 18 km-t tettünk meg, és bár fáradtan, de nagyon boldogan értünk haza. A negyedik napunkat pihenéssel, és egy kis vásárolgatással zártuk, majd hazarepültünk a piliscsabai kis kuckónkba. Ha kitartóak vagytok és lejjebb görgettek, akkor mutatok nektek egy videót a harmadik angliai napunkról! 

Megszokhattátok már, hogy, amiket szavakkal nem lehet leírni, azokról videót készítünk. Most is így tettünk, Huba csodás felvételeket készített, majd egy csokorba gyűjtötte Nektek.

Nézzétek meg, hogy milyen volt a napunk a tenger mellett!

Az Instagram oldalamon még több képet láthattok: https://www.instagram.com/radics_aniko_illusztraciok/
Facebook oldalam: https://www.facebook.com/radicsanikoillusztraciok/

Huba Instagram oldala, ahol szintén találtok képeket a kis utunkról: https://www.instagram.com/juhaszhub/

Ha tetszett az írásom, akkor itt böngészhetsz tovább.

További bejegyzések

Bemutatkozok neked! : )

Rólam